De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Fibonacci reeks

kunt u mij uitleggen wat de letters in deze formule van de rij van fibonacci precies betekenen.

ik heb het op internet gezocht maar begrijp het echt niet. kunt u mij helpen?

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, .. =$>$ n-de term = ∑ ( t(n-2) + t(n-1) )
het gaat om de laatste formulle

merlij
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 november 2015

Antwoord

Dag Merlijn,
Die "letters" geven de recursieve formule om een volgend getal van de rij uit te rekenen.
Om de n-de term uit te rekenen moet je de twee termen daarvoor optellen. Dus na 55 en 89 volgt 55+89=144.
∑ (=sigma, griekse S) betekent som. t(n-2) is de term nummer n-2. t(n-1) is term nummer n-1. Door die op te tellen krijg je term nummer n.
Zo duidelijk hoop ik, anders hoor ik het wel.
Groeten,
ldr.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 10 november 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3