De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kansen in de roulette

Wie kan me op weg helpen met de volgende vragen:

John heeft 1 euro op zak in wil desondanks aan een roulettespelletje meedoen. Bij ieder spelletje moet hij 1 euro inzetten. Bij verlies is him zijn geld kwijt en bij winst krijgt hij 2 euro uitgekeerd, waarbij de kans op verlies 4 keer zo groot is als de kans op winst.

Vraag: Toon aan dat de kans dat hij een spelletje wint gelijk is aan 0,2.

Vraag: wat is due kans dat hij 3 spelletjes wint in het vierde spelletje verliest?

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 29 september 2015

Antwoord

Hallo Arif,

Vraag 1:
Stel de kans op winst gelijk aan x, dus:
p(winst)=x.
Dan is de kans op verlies gelijk aan 1-x, dus:
p(verlies)=1-x

Gegeven is:
p(verlies)=4·p(winst)
1-x = 4x
x= ....

Vraag 2:
p(winst bij 1e spelletje)=0,2
p(winst bij 2e spelletje)=0,2
p(winst bij 3e spelletje)=0,2
p(winst bij 4e spelletje)=0,8

Kans dat dit alle vier gebeurt: kansen vermenigvuldigen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 september 2015
 Re: Kansen in de roulette 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb