De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Eigenschappen van de faculteit van een natuurlijk getal

Hallo wisfaq,

notatie: (n k) = n!/[k!(n-k)!]

Ik wil graag bewijzen dat (2n 2)=2·(n 2) + n2

Als ik dit uitschrijf kom ik niet verder dan:

(2n)!/[2!(2n-2)!] = 2 n!/[2!(n-2)!] + n2

Maar ik denk dat dit ook combinatorisch bewezen kan worden maar ik weet niet hoe. Of een combinatie van een algebraïsch bewijs en een combinatorisch bewijs?

Groeten,

Viky

viky
Iets anders - maandag 28 september 2015

Antwoord

Rechts staat n(n - 1) + n2 = 2n2 - n
Links staat [2n · (2n - 1)] / 2! = 2n2 - n

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 28 september 2015



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb