De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlakte feesthoed

hallo wie kan mij de uitleg geven over deze som?
"om een feesthoed te maken wordt een stuk papier gebruikt"
Schuine kant feesthoed is 20 cm. de onderkant is 15 cm.

"hoe groot is de oppervlakte van dit stuk papier ongeveer?"

de feesthoed loopt in een punt en ik kan kiezen uit 300 cm2, 400 cm2, 500 cm2, 600cm2.

Als ik ga voor lengte keer breedte zou ik op 300cm2 komen, maar iets zegt mij dat dit niet goed is... :-(
Wie kan mij helpen, want ik denk in de verkeerde richting...!
alvast bedankt,
groet Ilse

Ilse
Leerling mbo - dinsdag 1 september 2015

Antwoord

De oppervlakte van een kegelmantel is $\pi$·r·s, waar r de straal van de grondcirkel, en s de 'schuine kant' is.

In jouw situatie:
r = 15/2 = 7,5
s = 20

Opp = $\pi$·7,5·20 $\approx$ 471,2 $\rightarrow$ 500 cm2.

Zie De formule voor de oppervlakte van een kegelmantel

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 1 september 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3