De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische vergelijkingen

Bereken exact de oplossingen.
1. sin2($\frac{1}{4}\pi$x) = 1
2. sin ($\frac{1}{4}\pi$x) = 1 v sin ($\frac{1}{4}\pi$x) = -1
3. $\frac{1}{4}\pi$x = $\frac{1}{2}\pi$+k·2$\pi$ v $\frac{1}{4}\pi$x = $-\frac{1}{2}\pi$+k·2$\pi$
4. x = 2+k·8 v x = -2+k·8
5. x = 2+k·4
Alle stappen begrijp ik op de laatste na (stap 5 dus). Hoe kom je hierop?

Jamiro
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 12 juni 2015

Antwoord

Het helpt soms om een stukje van de oplossingen uit te schrijven.

x = 2 + 8k of x = -2 + 8k
x = ..., -6, 2, 10, 18, ... of x= ..., -10, -2, 6, 14, ...

Je kunt dan zien dat als je de twee rijen combineert de termen steeds 4 verschillen:

x = -10, -6, -2, 2, 6, 10, 14, 18, ...
x = 2+4k

Zoiets!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 12 juni 2015



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb