De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Het getal e

 Dit is een reactie op vraag 75614 
Dit is de definitie van logaritme (die ik weet):

xlog(y) betekent: tot welke macht moet ik x verheffen om op y te komen?

Is deze definitie goed? Wat is dan het speciale van ln(x) dan: tot welke macht moet ik e verheffen om op x te komen?
Bedankt

Rick
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 19 mei 2015

Antwoord

De hoofdregel voor de logaritmen:

$
g^a = b \Leftrightarrow a = {}^g\log (b)
$

(met g$>$0 en g$\ne$1 en b$>$0)

In het geval dat het grondtal $e$ is dan krijg je:

$
e^a = b \Leftrightarrow a = \ln (b)
$

Je gebruik $ln()$ in plaats van $^{e}log()$ dus...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 19 mei 2015
 Re: Re: Het getal e 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3