De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vermenigvuldigen van cos

Is cos 2x · cos 3x = cos 6x ?

annemi
Overige TSO-BSO - woensdag 6 mei 2015

Antwoord

Volgens de lijst van goniometrische gelijkheden geldt:

$\eqalign{
\cos (x) \cdot \cos (y) = \frac{{\cos (x - y) + \cos (x + y)}}
{2}
}$

Dus NEE, dat gaat echt niet! Onzin dus!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 6 mei 2015



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb