De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Drie sleutelbossen

 Dit is een reactie op vraag 74895 
Is 2.S1 - 5 = S1 dan niet gelijk aan 2.S1 - S1 = 5 en dan S1 = 5? Hoe komt u aan 5^S2 = 6 ^S3 (en wat bedoelt u daarmee?)?

Toch al bedankt!!

Sarah
2de graad ASO - zondag 29 maart 2015

Antwoord

Uit 2S1 - 5 = S1 volgt inderdaad S1 = 5 (maar dat staat er toch ook?).
En dat vreemde tekentje ^ wordt niet alleen gebruikt om machtsverheffen aan te duiden zoals op je rekenmachine, maar óók om het woordje 'en' aan te duiden.
Er staat dus niets anders dan S1 = 5 en S2 = 6 en S3 = 4
Meer is het niet!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 2 april 2015



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb