De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hoe kan je de inhoud van de platonische lichamen berekenen?

 Dit is een reactie op vraag 21937 
Sorry, maar ik snap bij dit niet hoe ik het kan gebruiken als een ribbe bijvoorbeeld niet 1 is?

Nick
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 maart 2015

Antwoord

q75210img1.gif

Als je een kubus neemt met ribbe 2 dan is de oppervlakte van een zijvlak 22=4 keer zo groot en de inhoud 23=8 keer zo groot.

Voorbeeld
Wat is de oppervlakte van een zijvlak van een octaeder met ribben van 8?

De oppervlakte van het zijvlak is $
8^2 \cdot \frac{1}
{4}\sqrt 3 = 16\sqrt 3
$

Voorbeeld 2
Wat is inhoud van een tetraeder met ribben van 6?
De inhoud wordt $
6^3 \cdot \frac{1}
{{12}}\sqrt 2 = 18\sqrt 2
$.

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 21 maart 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3