De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Decimaal getal omrekenen naar een verhouding

Hoe moet je van een decimaal getal een verhouding maken?

Bijvoorbeeld: welke verhouding hoord bij het percentage 37,5% of welke verhouding hoort bij het decimale getal 0,74?

Alvast bedankt
Groetjes Sanne

sanne
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 3 februari 2015

Antwoord

$37,5\%$ betekent letterlijk $37,5$ per honderd. Schrijf $37,5\%$ als breuk en vereenvoudig!

$
\eqalign{\frac{{37,5}}
{{100}} = \frac{{375}}
{{1000}} = \frac{3}
{8}}
$

Die $0,74$ is hetzelfde als $\eqalign{\frac{74}{100}}$.
Vereenvoudigen geeft dan:

$
\eqalign{\frac{{74}}
{{100}} = \frac{{37}}
{{50}}}
$

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 3 februari 2015
 Re: Decimaal getal omrekenen naar een verhouding 
Re: Decimaal getal omrekenen naar een verhouding



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3