De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verhoudingen vereenvoudigen

Er zijn in Nederland 7.000.000 huishoudens.
2.400.000 gezinnen hebben een huisdier.
Wat is de verhouding tussen het aantal huishoudens met een huisdier en het totaal aantal huishoudens?
Vereenvoudig zo ver mogelijk.

Wie kan mij de uitleg van deze som geven? Ik kom steeds op een verkeerd antwoord...!

Ilse
Leerling mbo - zondag 1 februari 2015

Antwoord

Deze verhouding zal wel $\eqalign{\frac{2.400.000}{7.000.000}}$ moeten zijn toch? Dat kan je dan nog wel vereenvoudigen. Dat wordt dan:

$\eqalign{\frac{2.400.000}{7.000.000}=\frac{24}{70}=\frac{12}{35}}$

Klopt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 februari 2015
 Re: Verhoudingen vereenvoudigen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3