De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Wat is de afstand van twee bollen?

 Dit is een reactie op vraag 74466 
Ja goede vraag. Ik ga uit van de eenheidscel maar dan zonder de bol in het midden en als de bollen verder uit elkaar staan.Dus misschioen zie ik het te moeilijk en klopt het dat het bovenoppervlakte dan is $\pi$ r2?
Ik moet er nog even verder over nadenken.
Bedankt voor de hulp.

Rob &
Student hbo - zaterdag 6 december 2014

Antwoord

Ja, de bovenoppervlakte van deze doorsnede door de bollen in dit type eenheidscel is $\pi$r2, de fractie van de oppervlakte die bedekt wordt, is dan $\pi$r2/a2. Maar in een fluidum zullen korrels zich natuurlijk niet in een regelmatig patroon van aansluitende eenheidscellen bevinden.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 7 december 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3