De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kan dit?

d/e=0.434
d+e=1

Wat is d; en wat is e? Kan dit in excel? Hoe pak je dit aan?

Bram
Student hbo - maandag 17 november 2014

Antwoord

Beste Bram,

Waarom zou het niet kunnen, dmv substitutie kun je het oplossen.

$
\begin{array}{l}
\frac{d}{e} = 0,434 \Rightarrow d = 0,434e \\
d + e = 1 \Rightarrow 0,434e + e = 1 \\
e(1 + 0,434) = 1 \\
e(1,434) = 1 \\
e = \frac{1}{{1,434}} \\
\end{array}
$

mvg DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 17 november 2014
 Re: Kan dit? 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3