De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Math Quiz

 Dit is een reactie op vraag 73425 
Die van 9 klopt niet helemaal volgens de rekenregels.
Het moet zijn: 9 - 9 : √(9)
Je rekent namelijk eerst het laatste deel uit (9:√9 =3)
en dat moet je dus van 9 afhalen om 6 te krijgen...

F Gera
Iets anders - woensdag 29 oktober 2014

Antwoord

Volgens de regels van de rekenkunst moet je hier eerst worteltrekken. Delen gaat dan (sowieso) voor optellen! Dus dat gaat dan zo:

9 - 9 : √9 = 9 - 9 : 3 = 9 - 3 = 6

...en dat klopt als een bus! Geen haakjes o.i.d. nodig.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 29 oktober 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3