De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ontbinden in factoren

(x-2)3 hoe ontbinden in factoren en oplossen?

krista
Student hbo - zaterdag 25 oktober 2014

Antwoord

't Is leuk bedacht maar wat moet je oplossen? Dit is geen vergelijking. Of bedoel je misschien (x-2)3=0? Maar dan is het linker lid al ontbonden in factoren. Het oplossen gaat dan zo:

(x-2)3=0
x-2=0
x=2

Meer moet het niet zijn! Maar waarschijnlijk bedoel je wat anders? Bedoel je misschien de 'haakjes wegwerken'?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 25 oktober 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3