De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Impliciet differentieren: Y` naar andere kant van zetten

Hoi,

ik heb een vraagje over impliciet differentieren

Bijvoorbeeld bij de vraag: x-y+3xy=2
doe ik als stap 1 eerst de afgeleiden zoeken dus dan wordt het 1-y'+3y+3x x y'=o

maar hoe haal ik de y' aan de ene kant van = en de rest aan de andere kant?

Groetjes Shumei

shumei
Student hbo - zaterdag 25 oktober 2014

Antwoord

Door met een haakjesvorm te werken.
De gegeven formule kun je schrijven als x + y(3x - 1) = 2 zodat je er een vorm y = ...... van zou kunnen maken.
Met je differentiatieresultaat kun je precies hetzelfde uithalen.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 25 oktober 2014
 Re: Impliciet differentieren: Y` naar andere kant van zetten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3