De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ontbinden in factoren

Hoe maak ik deze som:

9x2-30xy+25y2

marjan
Student hbo - woensdag 17 september 2014

Antwoord

Hallo Marjanne,

Ik neem aan dat je deze uitdrukking moet schrijven in de vorm:
(ax + by)2

Algemeen geldt:
(ax + by)2 = (ax)2 + 2(ab)xy + (by)2

In jouw geval:
(3x)2 - 2(3.5)xy + (5y)2
dus a= ..... en b= ......
(er zijn twee mogelijkheden ...)

Lukt het nu?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 17 september 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3