De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rekenregels voor machten

toon aan met rekenregels dat f(x)= 1.25·0,83-x en g(x)= 0,64·1,25x gelijk zijn

Ik heb: 1.25 · 0.83 · 0.8-x = 0.64 en 1.25 · 0.8x = 1x

In mijn antwoordboek staat 1.25 · 0.8x = 1.25x. Hoe zit dat?
vr.gr edward

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 augustus 2014

Antwoord

1,25·0,83 = 0,64
Verder 0,8-x = (1/0,8)x = (1,25)x
Dan staat het er eigenlijk al.

Jouw fout zit hem in 1.25 · 0.8x = 1x ....... das niet waar dus.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 21 augustus 2014


klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2018 WisFaq - versie IIb