De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een speciale spaarrekening

Hi wisfaq
Een kleine zelfstandige die gisteren 22 jaar oud is geworden, wil op zijn 60-ste kunnen beschikken overeen bedrag van Euro 800.000 om daarmee zijn oudedagsvoorziening te financieren (het zogenaamde doelvermogen).

Hij wil maandelijks Euro 700,-- op een speciale spaarrekening gaan zetten tegen een interest van 0,58% per maand. Over hoeveel maanden moet hij beginnen met inleggen om tenminste het gewenste doelvermogen te bereiken?

Het antwoord zou 105 maanden moeten zijn, maar volgens mij kan dat niet want tja de verhouding 700 per maand in 105 maanden zou 800.000,= zijn.
Ik kom uit op 700 *1,0058*(1,0058^105)-1/0,0058)~104.000
uitgaande van de 105 maanden die ze noemen
log700/800000=n*log(1,0058)=3,057991947/n*0,002511631=$>$n=1217. Ik denk niet dat correct is, maar het antwoord uit het boek klopt ook niet denk ik.

Kan iemand me helpen want ik snap er echt niks van
bedankt

sharon
Student hbo - dinsdag 29 juli 2014

Antwoord

De vraag was: 'over hoeveel maanden moet hij beginnen met inleggen?' en dan kan die 105 wel kloppen. Ik kwam zelf op 104 maanden uit. Blijven er nog wel 352 maanden over om te sparen... Ik kom dan uit op €803.507

Zie Re: Je gaat je spaargeld gebruiken voor je studie

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 juli 2014
 Re: Een speciale spaarrekening 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3