De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Eén of twee treden tegelijk nemen

Hallo,
Ik zit vast met een soort vraagstuk waarop ik tot nu toe geen antwoord vindt.

Je hebt een onbekend aantal trappen. Je kan één trede tegelijk of twee treden tegelijk nemen. Op hoeveel verschillende manieren kan je deze trap klimmen.

Ik heb al bij een verschillend aantal trappen de mogelijkheden geteld, maar de getallen tonen geen echte logica (zelfs al gebruik ik afgeleiden). Dus hier zit ik vast.

Dit zijn mijn berekeningen:

3 trappen = 3 mogelijkheden verschil verschil vh verschil
4 trappen = 5 mogelijkheden (+2)
5 trappen = 8 mogelijkheden (+3) ((+1))
6 trappen = 12 mogelijkheden (+4) ((+1))
7 trappen = 21 mogelijkheden (+9) ((+5))
8 trappen = 34 mogelijkheden (+13) ((+4))

Ik heb al veel gezocht op deze site maar ik heb deze vraag niet gezien. Hopelijk bestond deze niet.

Nog bedankt voor jullie hulp.

Daniel
3de graad ASO - zondag 6 juli 2014

Antwoord

Moet die '12' niet '13' zijn? Dan wordt het misschien iets logischer?

Zie Easier Fibonacci puzzles

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 juli 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3