De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Binomiale verdeling

 Dit is een reactie op vraag 73517 
De laatste vraag was inderdaad P(2$\leq$X$\leq$7)
maar ik snap niet hoe ik die op moet lossen, ik heb het volgende gedaan:
P(2$\leq$X$\leq$7)= P(X$\leq$7)-P(X$\leq$1) en kwam uit op 0,544
dit was helaas niet het goede antwoord.

Ook snap ik niet hoe ik met deze antwoorden de verwachtingswaarde moet berekenen

mvg,
Thomas

Thomas
Student hbo - woensdag 2 juli 2014

Antwoord


..en dan:
P(2$\le$X$\le$7)=P(X$\le$7)-P(X$\le$1)=1,0000-0,5443=0,4557
..en dat moet het dan zijn...

De verwachtingswaarde is gelijk aan n·p=10·0,15=1,5. Zie de link...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 2 juli 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3