De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Binomiale verdeling

Bij de volgende opgave kom ik niet verder:

je schiet 10 keer met een kruisboog op een doel. de kans dat je raak schiet is 15%. X = aantal keer raak geschoten.
antwoord in 3 decimalen (mag met de rekenmachine, binompdf en binomcdf) (binompdf(N,P,K))N= 10 P=0.15 K=X

P(X=3) = binompdf(10,0.15,3) = 0.130
P(X=0) = binompdf(10,0.15,0) = 0.197
P(X$<$3) = binomcdf(10,0.15,2) = 0,820
P(X$>$3) = 1-binomcdf(10,0.15,3)= 0.050

deze opgaven lukken nog wel maar de volgende niet.

P(2$\le$X$\ge$7)= ?

en: Bereken nu de verwachtingswaarde in 1 decimaal, E(X)= ?

alvast bedankt voor de uitleg ;)

Thomas
Student hbo - woensdag 2 juli 2014

Antwoord

's Even kijken of dat allemaal klopt...



Allemaal goed, maar moet de laatste niet P(2$\le$X$\le$7) zijn?
Zo ja... dan is P(2$\le$X$\le$7)=P(X$\le$)-P(X$\le$1) toch?
Zou dat lukken?

De verwachtingswaarde is gelijk aan n·p=10·0,15=1,5. Zie de link...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 2 juli 2014
 Re: Binomiale verdeling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3