De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde

Ik moet weten hoe je een deelsom van een breuk omgedraaid moet kunnen uitrekenen in keersom. Ik weet niet hoe ik moet beginnnen en hoe ik moet verdergaan bijvoorbeeld 2/3:4/7=?. Moet je dan 3/2:7/4 doen?

Nina v
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 19 juni 2014

Antwoord

De 'regel' is 'delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde'. Als je deelt door $\large\frac{4}{7}$ dan kan je ook vermenigvuldigen met $\large\frac{7}{4}$.

$\large\frac{2}{3}:\frac{4}{7}=\frac{2}{3}\times\frac{7}{4}$

Je 'draait' alleen de breuk om waarmee je deelt en maakt er een vermenigvuldiging van.

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 19 juni 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3