De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren

Bepaal de bepaalde integraal van dx/(1-x)2 tussen de grenzen x en 0. Ik heb t=1-x gesteld en dx = -dt. Daaruit volgt dat x = t +1. Ik heb geen idee hoe ik verder moet. Moet ik de som anders opschrijven? Ik snap helemaal niets van deze som.

Solido
Student hbo - donderdag 5 juni 2014

Antwoord

Beste,

Ik zou het inderdaad een klein beetje herschrijven. En substitutie lijkt me niet nodig hoor.

$
\int {\frac{1}{{(1 - x)^2 }}dx = \int {(1 - x)^{ - 2} dx = ....} }
$

mvg DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 5 juni 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3