De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Substitutiemethode

 Dit is een reactie op vraag 73201 
Oke, ik begrijp het. In de uitwerking staat dat je de som ook kan schrijven als: x3 · (3x3-1)^1/2· x2 dx. Vervolgens wordt de volgende stap: t+1 / 3 · t^1/2 · 1/9 dt en dat wordt 1/3 · 1/9 (t3/2+ t^1/2) dt. Ik begrijp totaal niet hoe ze aan die 1/3 · 1/9 (t3/2+ t^1/2) dt komen.

(Er geldt t = 3x3-1 $\to$ t+1 = 3x3 $\to$ 1/9dt = x2dx).

Solido
Student hbo - dinsdag 27 mei 2014

Antwoord

Beste Solido,

Het begin is precies wat ik beschreef (waar je die x2 schrijft, maakt natuurlijk niet uit). Daarna wordt gewoon distributiviteit toegepast, dus haakjes uitwerken in $(t+1)t^{1/2}$ met rekenregels van machten...

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 27 mei 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3