De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Substitutiemethode

Hoe kan ik dx/xlnx integreren? Ik stel t=ln(x) en dt=1/x dx. Hoe moet ik verder? Ik kom er niet uit.

Solido
Student hbo - dinsdag 27 mei 2014

Antwoord

Wat dacht je van:

$
\eqalign{
& \int {{1 \over {x \cdot \ln (x)}}} \,dx = \int {{1 \over {\ln (x)}} \cdot {1 \over x}} \,dx = \int {{1 \over {\ln (x)}}d(\ln (x))} \cr
& Neem\,\,u = \ln (x) \cr
& \int {{1 \over {\ln (x)}}d(\ln (x))} = \int {{1 \over u}\,} du \cr}
$

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 27 mei 2014
 Re: Substitutiemethode 
 Re: Substitutiemethode 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3