De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Integreren

 Dit is een reactie op vraag 73040 
Ik zou de wortel x anders kunnen schrijven: x$^{\frac{1}{2}}$. Als ik dan van (1/x$^{\frac{1}{2}}$) de integraal bepaal: 2/3x3/2.
En van 2x/x$^{\frac{1}{2}}$: 4x$^{\frac{1}{2}}$
En van x2/x$^{\frac{1}{2}}$: 1/3x^(6/2)

Dus: 2/3x2/3 + 4x$^{\frac{1}{2}}$ + 1/3x^(6/2) + C
Volgens het abtwoordenboek moet het zijn:
2/15 wortel x( 15+10x+3x2) + C.

Solido
Student hbo - zondag 18 mei 2014

Antwoord

Beste,

Ik zou het schrijven als
x$^{-\frac{1}{2}}$ dat is makkelijker. En zo ook de rest.

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 18 mei 2014
 Re: Re: Integreren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3