De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren

Kan iemand mij op weg helpen met het bepalen van de volgende integraal: ((1+x)2) / wortel x) dx. Ik weet dat je (1+x)2 kan schrijven als x2 + 2x +2 en wortel x als x^1/2. Echter heb ik geen idee, hoe ik nu verder moet.

Solido
Student hbo - zaterdag 17 mei 2014

Antwoord

Beste hierbij een tussenstap.

$
\begin{array}{l}
\int {\frac{{(1 + x)^2 }}{{\sqrt x }} = \int {\frac{1}{{\sqrt x }} + \frac{{2x}}{{\sqrt x }} + \frac{{x^2 }}{{\sqrt x }} = ..............} } \\
ps \\
(1 + x)^2 \ne x^2 + 2x + 2 \\
(1 + x)^2 = x^2 + 2x + 1 \\
\end{array}
$

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 17 mei 2014
 Re: Integreren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3