De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren

Kan iemand mij op weg helpen? Hoe begin ik met integreren van $f(x)=\frac{1}{4}$x2 -x. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen?

Solido
Student hbo - woensdag 14 mei 2014

Antwoord

Kun je een functie bedenken waarvan $f(x)=\frac{1}{4}x^{2}-x$ de afgeleide is?
De afgeleide van $F(x)=\frac{1}{12}x^{3}-\frac{1}{2}x^{2}$ is gelijk aan $f(x)=\frac{1}{4}x^{2}-x$.
Conclusie: $
\int {\frac{1}{4}x^2 - x\,\,dx = \frac{1}{{12}}x^3 - \frac{1}{2}x^2 + C}
$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 mei 2014
 Re: Integreren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3