De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren

Ik heb de volgende functie: (cos x tan x)dx. Hoe moet ik hier de integraal berekenen? Ik weet dat de afgeleide van cos x is-sin x en de afgeleide van tan x is 1/cos2x. Ik hoop dat iemand mij een duidelijke uitleg kan geven.

Solido
Student hbo - woensdag 14 mei 2014

Antwoord

Beste,
Je vergist je een klein beetje. Misschien helpt volgende je al op weg.

$
\begin{array}{l}
\cos (x)\tan (x) = \cos (x)\frac{{\sin (x)}}{{\cos (x)}} = \sin (x) \\
\tan (x)' \ne \frac{1}{{\cos (2x)}} \\
\tan (x)' = \frac{1}{{\cos (x)^2 }} \\
\end{array}
$

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 mei 2014
 Re: Integreren 
 Re: Integreren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3