De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De afgeleide

Hoe kan ik van $y$=$\large\frac{3x-8}{4-6x}$ bepalen waar de grafiek stijgt of daalt? Wat de buigpunten zijn en wat de coördinaten van het maximum en minimum zijn?

Zelf heb ik al de afgeleide bepaalt: $y'$=$\large\frac{-36}{(4-6x)^{2}}$. Ik weet alleen echt niet hoe ik nu verder moet, om die andere vragen te beantwoorden! Wie helpt?

Solido
Student hbo - dinsdag 13 mei 2014

Antwoord

Je kunt de afgeleide ook schrijven als $y'$=$-\large\frac{{9}}{{(2-3x)^2}}$. De afgeleide is overal negatief. Waarom?

$x$=$\large\frac{2}{3}$ is een asymptoot en de voor de rest is de functie dalend.

q72971img1.gif

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 13 mei 2014
 Re: De afgeleide 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3