|
|
\require{AMSmath}
Kaartspel
Bedankt voor het antwoord op Kaartspel.
Om even te checken of ik heb goed heb, heb ik de volgende vraag bedacht:- Uit een kaartspel van 52 kaarten worden 3 kaarten getrokken. Wat is de kans dat er een 'Ruiten 2 + (one pair)'wordt getrokken?
- One pair kan op 6 mogelijkheden getrokken worden per kaarteenheid (dus harten 3 + ruiten 3; harten 3 + schoppen 3 etc.)
- In totaal zijn er nog 12 soorten in het spel over die een pair kunnen vormen (De tweeen tellen niet meer mee voor 'one pair')
Oplossing: 6x12 = 72 mogelijkheden $\to$ 72 / (52 boven 3) = 0,326% Alvast bedankt voor het antwoord. Echt super dat jullie zo snel antwoorden. Dennis
Dennis
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 6 februari 2003
Antwoord
Die ruiten twee ligt vast, dat draagt dus niet bij aan meer combinaties. Voor one pair drieen moet je 2 drieen uit 4 mogelijke hebben, betekent dus (4 boven 2) = 6 combinaties.
Dit inderdaad maal 12 levert 72 goede combinaties. Je antwoord is juist  Met vriendlijke groet,
JaDeX

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 6 februari 2003
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|