De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Kan iemand me helpen met deze meetkundige rij?

 Dit is een reactie op vraag 72751 
hi Kn
ik ben nog effe bezig geweest om uit te zoeken hoe je aan
(r-1/4)2=0,r = 1/2 komt
r-r2=1/4 dus r-r2-1/4=0 nu is -r2=-r+1/4 dus r2=r-1/4
en r = (r-1/4)2 dan is r2=1/42 dus r=wortel 0,25 oftwel r= 0,5 ? klopt dit ? answer please
thx

sharon
Student hbo - woensdag 23 april 2014

Antwoord

Sharon,
Nu dat is onzin. r2-r+1/4=0 is een kwadratische vergelijking in r . De wortels vind je door ontbinden in factoren of met de wortelformule.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 23 april 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3