De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Kan iemand me helpen met deze meetkundige rij?

 Dit is een reactie op vraag 72751 
hi KN ,bedankt voor je hulp
ik snap alleen niet hoe je aan de afleiding komt(waaruit volgt r^2-r+1/4=0 dus (r-1/4)^2= 0 ,r=1/2)
nogmaals dank

sharon
Student hbo - dinsdag 22 april 2014

Antwoord

Sharon,
Uit a=1-r volgt na vermenigvuldigen met r dat ar=r(1-r)=r-r2.Nu is ar=t2=1/4.Invullen geeft r-r2=1/4, dus r2-r+1/4 =0.Nu had ik een foutje gemaakt.
(r-1/2)2=(r-1/2)(r-1/2)=r2-r+1/4 =0, dus r=1/2.Hopelijk nu duidelijk.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 23 april 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3