De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kan iemand me helpen met deze meetkundige rij?

hi, wisfaq
ik heb een probleem. Van een meetkundige rij is gegeven t2=1/4 en S=1 bereken ti en r
ik dacht dat het zo was/is t2=0,25, dus r2=t1·t2=wortel0,25=0,5 dus r =0,5.en als tweede mogelijkheid tn=t1·rN-1 dus 1/4=1·r2 dus r2= 1/4 en r = 0,5
kunnen jullie het checken en me eventueel vertellen wat ik fout doe
thx sharon

sharon
Student hbo - maandag 21 april 2014

Antwoord

Sharon,
Uit S=a/(1-r)=1 volgt dat a=1-r en t2=ar=1/4, dus r(1-r)=ar=1/4. waaruit volgt dat r2-r+1/4 =0, dus (r-1/4)2=0, r=1/2.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 22 april 2014
 Re: Kan iemand me helpen met deze meetkundige rij? 
 Re: Kan iemand me helpen met deze meetkundige rij? 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3