De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: De eerste en de tweede afgeleide

 Dit is een reactie op vraag 72649 
Hartelijk bedankt, de laatste stap miste ik.
Echter een vervolgvraag hierop is wat de extreme waarden F(x) zijn? f(x) (1,3) snap ik echter 11/3,-6.5 zie ik niet terug is de som.
Alvast bedankt!

K.J. v
Student hbo - zondag 6 april 2014

Antwoord

Kandidaten voor extreme waarden voldoen aan f'(x)=0, dus stel de afgeleide gelijk aan nul en los de vergelijking op.

Oplossen van 3x2-14x+11=0 geeft x=1 of x=3$\frac{2}{3}$.

q72650img1.gif

De extreme waarden zijn dan 3 en -6$\frac{13}{27}$. Let wel op je notatie!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 april 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3