De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren

Dag meneer/mevrouw,

Kunt u mij uitleggen hoe ik de primitieve van y·√(3+y2)uitreken. Ik heb met behulp van partieel primitiveren geprobeerd, maar loop constant vast.

Alvast bedankt.

Mario
Student hbo - zaterdag 15 maart 2014

Antwoord

y is zo ongeveer de afgeleide van 3+y2
Je zou dus de substitutie u=3+y2 met du=2ydy (en dus ydy=1/2du) kunnen gebruiken.
Je krijgt dan òyÖ(3+y2)dy=1/2òÖ(u)du

Als het hier niet mee lukt reageer dan maar met het knopje rechtsonder.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 15 maart 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3