De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische vergelijking

3,10 = 2,95 + log(y/(0,01498-y))

logaritme regel log (a/b) = log a - log b

Graag zou ik wat hulp hebben om y uit te rekenen.
Verder kom ik niet.
Alvast bedankt

M
Student hbo - zondag 2 maart 2014

Antwoord

3,10 = 2,95 + log(y/(0,01498-y))
geeft:
log(y/(0,01498-y))=3,10-2,95=0,15
Dan:
y/(0,01498-y)=100,15
y/(0,01498-y)=1,4125375
y=(0,01498-y)·1,4125375
etc..


Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 2 maart 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3