De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Onbepaalde limieten

 Dit is een reactie op vraag 72383 
Hallo kphart,

Ik weet niet zeker of ik het goed begrijp maar moet ik een afschatting maken en daarvan de limiet nemen en dan l'Hospital gebruiken? Dus

lim(x$\to$oneindig) 3ln(x)/-2x = oneindig/oneindig.

l'Hospital toepassen geeft

(-3/2)lim (1/x)/1=0.

Groeten,

Viky

viky
Iets anders - donderdag 27 februari 2014

Antwoord

Inderdaad je kunt de absolute waarde van de functie overschatten met
$$
\frac{3\ln x}{2x-1}
$$
en voor $x$>$1$ is dat zelfs kleiner dan $(3\ln x)/x$; dat
$$
\lim_{x\to\infty}\frac{\ln x}{x}=0
$$
is een standaardlimiet.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 27 februari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3