De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Voor welke P heeft de grafiek van f geen snijpunten met de x-as

 Dit is een reactie op vraag 67569 
Beste,

De vragen a en b zijn mij gelukt met behulp van de discriminant, b2-4ac. Nu loop ik volledig vast met de vraag c. Kunnen jullie hier mij mee helpen.

Alvast bedankt

Ps: een erg goede site met de juiste uitleg, wordt enorm gewaardeerd

Kees
Student hbo - dinsdag 25 februari 2014

Antwoord

Beste Kees,

Vraag c gaat niet anders dan vraag a en b:

f(x) = px2 + 2x - 1

D = b2-4ac
D = 22-4×p×(-1)
D = 4 + 4p

Geen nulpunten, dus eis:
D $<$ 0
4 + 4p $<$ 0
4p $<$ -4
p $<$ -1

(Verder mag p niet nul zijn, want dan wordt de functie lineair met één nulpunt. Maar p=0 valt al buiten de gevonden oplossing, dus dit verandert er verder niets aan).

Oh ja: bedankt voor de waardering!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 25 februari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3