De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Gebroken exponenten

 Dit is een reactie op vraag 72155 
Beste WisFaq,

Hoe komt u bij p7/5?

Mvg,
Marlies

Marlie
Student hbo - maandag 27 januari 2014

Antwoord

Als je machten met gelijk grondtal vermenigvuldigt dan tel je exponenten op.

$
p^{\frac{2}{5}} \cdot p^1 = p^{1\frac{2}{5}} = p^{\frac{7}{5}}
$

Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 27 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3