De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gebroken exponenten

Beste WisFaq,

De vraag luidt: vereenvoudig zo ver mogelijk, maar schrijf als wortelvorm:

(p^(2/5)/p^-1)^2

Dank voor uw reactie,

Mvg,
Marlies

Marlie
Student hbo - maandag 27 januari 2014

Antwoord

$
\large\left( {\frac{{p^{\frac{2}{5}} }}{{p^{ - 1} }}} \right)^2 = \left( {p^{\frac{2}{5}} \cdot p^1 } \right)^2 = \left( {p^{\frac{7}{5}} } \right)^2 = p^{\frac{{14}}{5}} = \sqrt[5]{{p^{14} }}
$

Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 27 januari 2014
 Re: Gebroken exponenten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3