De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gebroken vergelijking

Ik heb de volgende vergelijking:

$\large\frac{1}{2x}$ + $\large\frac{1}{2}$ = 3

Hoe kan ik deze oplossen?

Bryan
Student hbo - maandag 20 januari 2014

Antwoord

Beste Bryan,

Als volgt:

$
\begin{array}{l}
\frac{1}{{2x}} + \frac{1}{2} = 3 \\
\frac{1}{{2x}} + \frac{x}{{2x}} = 3 \\
\frac{{1 + x}}{{2x}} = 3 \\
6x = 1 + x \\
5x = 1 \\
x = \frac{1}{5} \\
\end{array}
$

mvg DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 20 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3