De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bereken de snijpunten van de volgende functies

Hallo,

Ik moet uitrekenen wat de snijpunten zijn van de volgende functies.

f(x)= 2x-1/3-2x en g(x)= 3-2x

Nu heb ik dit al op verschillende manieren geprobeerd, maar het wil niet lukken :(

Molena
Student hbo - vrijdag 10 januari 2014

Antwoord

Hallo Molenaar,

Heb je onderstaande manier geprobeerd?

$
\begin{array}{l}
2x - \frac{1}{{3 - 2x}} = 3 - 2x \\
2x(3 - 2x) - \frac{{3 - 2x}}{{3 - 2x}} = (3 - 2x)^2 \\
6x - 4x^2 - 1 = 9 - 12x + 4x^2 \\
- 8x^2 + 18x - 10 = 0 \Rightarrow x = 1 \vee x = \frac{5}{4} \\
\end{array}
$

mvg DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 10 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3