De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vereenvoudigen, haakjes wegwerken

 Dit is een reactie op vraag 71933 
Beste DvL,

Ik heb hem nog eens anders opgeschreven en snap het nu.

(a+b)2 = (a+b)(a+b), dat maakt het vervolgens gemakkelijk.
= a2 + ab + ab + b2
en
-(a+b)2 = -(a-b)(a-b) = -a2 + ab + ab -b2

maakt ab + ab + ab +ab = 4ab

Mijn dank!

Met vriendelijke groet,

Quinten

Quinte
Student hbo - donderdag 9 januari 2014

Antwoord

Precies, helemaal goed.
Mijn advies is kijk nog eens naar de zogenaamde "merkwaardige producten", zo heet dat. Als je die goed beheerst kun je dit soort opgaven vlot en snel maken.

succes
DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 9 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3