De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vereenvoudigen, haakjes wegwerken

Goedemiddag, ik zit vast met één som. namelijk

(a+b)2-(a-b)2

Ik heb deze som opgeschreven als
a2 + b2 - a2 + b2 = 2b2

Dit is helaas niet het goede antwoord. Ik weet dat het goede antwoord moet zijn 4ab, alleen ik heb geen idee hoe ik hier moet komen.

Ik ben inmiddels al heel boos geworden op mijn wiskunde schriftje en heb boos zitten krassen. Help mij!

Met vriendelijke groet,

Quinten

Quinte
Student hbo - woensdag 8 januari 2014

Antwoord

Beste Quinten,

Toen ik las dat je al heel boos op je schriftje was geworden en hebt zitten krassen in nota bene je wiskunde schrift, dacht ik: 'Die moet ik snel helpen!'


Ken je de merkwaardige producten, want die werk je niet helemaal goed uit.

$
\begin{array}{l}
(a + b)^2 - (a - b)^2 = \\
a^2 + 2ab + b^2 - (a^2 - 2ab + b^2 ) = \\
a^2 + 2ab + b^2 - a^2 + 2ab - b^2 = 4ab \\
\end{array}
$

Ik hoop dat je niet meer boos bent en je je schriftje heel zult laten


mvg DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 januari 2014
 Re: Vereenvoudigen, haakjes wegwerken 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3