De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Formules met machten

 Dit is een reactie op vraag 71921 
Hallo,
Vriendelijk bedankt voor de snelle reactie!
Nou heb ik nog een aanvullende vraag: uit de rekenregels heb ik niet kunnen halen waarom de genoemde getallen eens met 10 worden vermenigvuldigd en eens met 5.
Met vriendelijke groet

Marlie
Student hbo - woensdag 8 januari 2014

Antwoord

Je kunt bij de breuken teller en noemer beide met 10 vermenigvuldigen. Het verschil is dat bij de tweede breuk je nog kunt vereenvoudigen.

$
\large\begin{array}{l}
\frac{{1,1}}{{1,3}} = \frac{{11}}{{13}} \\
\frac{{1,2}}{{1,4}} = \frac{{12}}{{14}} = \frac{6}{7} \\
\end{array}
$

Begrijp je?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3