De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tweedegraads vergelijking

Hallo,
Ik wil de volgende vergelijking oplossen:
s2+5s+4+K=0
Hoe kan ik deze het beste oplossen? Die K maakt me in de war...

Erik b
Student hbo - dinsdag 7 januari 2014

Antwoord

Ik neem aan dat je wilt oplossen naar $s$. Je hebt dan verschillende mogelijkheden...

Zullen we de ABC-formule doen?

$
\begin{array}{l}
s^2 + 5s + 4 + K = 0 \\
a = 1,\,\,b = 5\,\,en\,\,c = 4 + K \\
D = \sqrt {5^2 - 4 \cdot 1 \cdot \left( {4 + K} \right)} = \sqrt {9 - 4K} \\
x = \Large\frac{{ - 5 \pm \sqrt {9 - 4K} }}{2} \\
\end{array}
$

Dat ging nog wel en niets nieuws onder de zon, denk ik...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 7 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3