De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Machten met gebroken exponenten

Ik doe hbo wiskunde. maar ik heb een aantal sommen wat ik niet snap hoe ik ze uit moet werken.

1 9√a 3/2

2 √ pq . √pg 3

3 √ a2 +2ab +b2

4

Davy
Student hbo - zondag 5 januari 2014

Antwoord

Volgens mij ben je hier en daar haakjes vergeten! Maar wat moet je er mee? Herleiden? Vooruit maar, we doen een poging. De volgende keer maar 's duidelijker zijn graag...

1.
$
\sqrt[9]{{a^{\frac{3}{2}} }} = a^{\frac{3}{{18}}} = a^{\frac{1}{6}} = \sqrt[6]{x}
$

2.
$
\sqrt {pq} \cdot \sqrt {pq^3 } = \sqrt {p^2 q^4 } = pq^2
$

3.
$
\sqrt {a^2 + 2ab + b^2 } = \sqrt {\left( {a + b} \right)^2 } = |a + b|
$

4.
Kan je niet verder herleiden...

Hopelijk helpt het.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 5 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3