De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Exponentiele verdeling

Mr./Mevr.,
Een populatie heeft tot aan de dood een exponentiele verdeling met een gemiddelde van 60 jaar. Wat is de kans dat een persoon van deze populatie 40 jaar wordt, maar zal sterven voor zijn/haar vijftigste?

P(dood voor 50e)= 1-e-0.017·50= 0,56. En lambda = 1/60. Ik weet dat dit goed is. Maar hoe nu verder? Het antwoordboek zegt: 0,1535.

Martin
Student hbo - donderdag 2 januari 2014

Antwoord

Je moet dat laatste stukje van Wikipedia|Exponentiële verdeling maar 's lezen. Iets met geheugenloosheid.

1-e-1/60·10=0.1535182751

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 3 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3